SSD ar HDD? Kurią pasirinkti?

SSD ar HDD? Kurią pasirinkti?

Kietąjį diską IBM pagamino 1956 m. Duomenų laikmena yra greitai besisukanti plokštė, padengta magnetinio nešiklio sluoksniu. Šiuolaikiniai standieji diskai siūlo iki kelių terabaitų talpą už daug mažesnę kainą nei SSD.

Deja, pateikta technologija turi savo trūkumų. Dėl mechaninių elementų kietasis diskas yra daug jautresnis pažeidimams, o besisukančios lėkštės kelia triukšmą. Be to, prieigos laikas yra daug ilgesnis nei naudojant SSD.

SSD yra kietojo kūno diskas. Jų technologija buvo tobulinama nuo devintojo dešimtmečio. Iš pradžių jis buvo naudojamas mobiliuosiuose įrenginiuose. Šiandien jis naudojamas lygiagrečiai su HDD. Mechaninių elementų trūkumas lemia daug didesnį atsparumą pažeidimams, tylesnį veikimą ir daug ilgesnį tarnavimo laiką. Vienas didžiausių SSD privalumų yra jų greitis.

Greičiausi diskai pasiekia duomenų perdavimą iki 500 MB/s.

SSD ar HDD – kurį pasirinkti

Populiari strategija renkantis diskus – įsigyti mažesnės talpos SSD ir jame įdiegti operacinę sistemą bei reikliausias programas (Photoshop, CAD, filmų redagavimo programas).

Kalbant apie HDD, dažniausiai jį naudojame failams, retai naudojamoms programoms ir žaidimams saugoti.

Dėl daug žemesnių kietųjų diskų kainų galime sau leisti didesnes talpas. Lėtesnis prieigos laikas neturėtų kelti problemų statiniams failams ir mažiau reiklioms programoms. HDD idealiai tinka NAS ir visur, kur disko talpa yra svarbesnė už greitį.

Aukščiau pateiktas sprendimas taikomas staliniams kompiuteriams. Dauguma nešiojamųjų kompiuterių turi daugiau nei vieną standžiojo disko lizdą, tačiau 2,5 colio kietasis diskas bus mažiau efektyvus dėl žymiai mažesnio našumo, didesnio gedimų dažnio (nešiojamojo kompiuterio judėjimas ir sukimasis skirtingose ​​plokštumose, kritimo ir smūgio rizika) ir didesnė galia. reikalavimus. Čia rekomenduojame investuoti į išorinį standųjį diską tvirtame korpuse arba tiesiog didesnį SSD.